Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 april 2024

Campus
& Cultuur

Dierenactivisten, christenen en doven sluiten zich aan bij studentenprotest

Het wordt morgen nog druk bij het protest tegen het nieuwe leenstelsel. Ook een vereniging van dove jongeren sluit zich aan, net als de jongeren van de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren.

De actievoerders leggen morgen een stormbaan en een rode loper neer. Daarmee laten ze zien hoe het hoger onderwijs is (vol hindernissen) en hoe het zou moeten zijn (uitnodigend). Het is een protest tegen het afschaffen van de basisbeurs.

Bont gezelschap

De actie is op stel en sprong bedacht toen duidelijk werd dat de Tweede Kamer woensdag debatteert over de gevolgen van het nieuwe leenstelsel, dat officieel het ‘studievoorschot’ heet.

De initiatiefnemers vormen een bont gezelschap. Onder meer de landelijke studentenorganisaties LSVb en ISO doen mee, evenals vakbond FNV Jong en de jongeren van CDA, SP en GroenLinks. Overigens is GroenLinks één van de partijen die de basisbeurs heeft afgeschaft.

Dove jongeren

Nu sluiten dus ook de jongeren van de ChristenUnie en de Partij voor de Dieren zich aan, evenals de Nederlandse Dove Jongeren. De initiatiefnemers hopen dat nog meer clubs meedoen en roepen iedereen op om naar Den Haag te komen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.