Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 juni 2024

Campus
& Cultuur

Delfts studentencorps krijgt strafkorting wegens ontgroening

De TU Delft tikt het studentencorps op de vingers vanwege een vernederende en medisch onverantwoorde ontgroening. De aspirant-leden moesten onder meer overnachten in een kamer “met een ranzige vis”.

De universiteit kreeg een anonieme, telefonische klacht over de ontgroening van het Delftsch Studenten Corps, schrijft universiteitsblad Delta. Het bestuur liet onderzoek doen en ontdekte dat er inderdaad ontgroeningstaferelen hadden plaatsgevonden.

Zo moesten drie mannelijke nuldejaars zich op straat of in de deuropening uitkleden: ze mochten alleen hun onderbroek aanhouden. Ook moest een jongen op zijn knieën een trap beklimmen, terwijl hij knieletsel had.

Ranzige vis

Verder moesten de aankomende leden in een kleine ruimte slapen, waar ze geen plek hadden om hun slaapmatjes helemaal uit te rollen. En daar was ook “een ranzige vis” neergelegd.

De universiteit bestraft de gezelligheidsvereniging met een strafkorting op de bestuursbeurzen: ze krijgen 25 procent minder, en misschien zelfs nog minder. De vereniging mag zich ook niet presenteren op de komende ontvangstweek voor nieuwe eerstejaarsstudenten.

De president van het Delftsch Studenten Corps erkent verantwoordelijkheid, maar vindt de straf te zwaar. Vernederend was het allemaal niet en die knieblessure viel wel mee.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.