Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
8 september 2024

Campus
& Cultuur

De zaak van de vermiste scriptie (2)

Dat je best een scriptie in een recordtempo kan schrijven, bewees de studente rechten die vorige maand een groot deel van haar scriptie vlak voor de deadline verloor. De derdejaars rechten was ’s avonds om tien uur nog op de VU om aan haar bachelorscriptie te werken. “Ik kreeg een noodtelefoontje en ging met spoed naar huis.”

USB-stick kwijt

De volgende ochtend kwam ze tot de afschuwelijke ontdekking dat ze haar USB-stick in de computer had laten steken. Haar stick was kwijt én bleef kwijt. Ondanks de hulp van de beveiliging die zelfs camerabeelden voor haar bekeek. Ook een beloning van honderd euro voor de (on)eerlijke vinder van de stick en een posteractie op de campus leverden geen resultaten op.

Snel een scriptie schrijven

Dat was een groot probleem, aangezien ze nog maar twee dagen had om haar scriptie af te maken. Uitstel om haar scriptie af te maken, kreeg ze niet van de docent. Die vond haar verhaal in de categorie ‘de hond heeft mijn huiswerk opgegeten’ vallen. Van een deel van de scriptie had de studente wel een back-up dus ze ging fulltime aan het werk om haar scriptie alsnog op tijd af te ronden. Ze hoopte op een zesje.

Een voldoende

Dat is gelukt, laat de studente inmiddels weten. Al leverde haar zoekactie niets op, haar fanatieke tikwerk had wel resultaat. Ze had uiteindelijk toch een zeven voor haar scriptie. En daar is ze tevreden mee. Al is het natuurlijk de vraag of de eerste versie van de vermiste scritptie niet een nog beter cijfer had opgeleverd.

Zelf een paper in recordtijd schrijven? Advalvas legt in dit artikel uit hoe het moet.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.