Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

‘De VU is uitstekende plek voor jointjes en junkfood’

Wemelt het op de VU van de dieven, wietrokers en oude mannetjes? Dat idee kun je wel krijgen als je de Google-recensies doorneemt. Een overzicht van de opvallendste oordelen.

In het vijfsterrensysteem van Google krijgt de VU in haar 460 recensies gemiddeld 4,3 sterren. Maar waar baseert men de recensies op? Dat verschilt nogal. Zo is er een recensent die beweert dat de VU een uitstekende plek is om een jointje te roken.

Döner à la VU

Krijg je na dat jointje een vreetkick? Dan is de VU ook een prima plek om junkfood te scoren, aldus recensent Pieter.

Knuffeldief

Ook kan de VU worden beoordeeld op de mensen die er rondlopen. Neem bijvoorbeeld de recensie van Barbara. Zij is niet te spreken over de mensen die er over de campus lopen. Een andere recensent zegt dat je beter de trap kunt nemen als het te druk is. Verlies bovendien nooit je spullen uit het oog, want zelfs je knuffels worden buitgemaakt!

De VU krijgt ook een aantal recensies voor de diensten van Amsterdam UMC, locatie VUmc. We hopen dat het goed gaat met Jermain.

Eeuwige verbouwingen

Vooral het uiterlijk van de VU krijgt online veel opmerkingen. Uiteraard is niet iedereen te spreken over de grijze bunker, het hoofdgebouw. En wanneer zijn ze nou eindelijk klaar met bouwen op en rondom de campus?

Maar wat kun je eigenlijk doen op de VU als je niet aan het roken, eten of traplopen bent? O ja!