Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

De Green Office komt naar je toe dit collegejaar!

Dit collegejaar zal aan de VU in het teken staan van duurzaamheid, en daarom zullen we de Green Office, de duurzaamheidsridders van de VU, nog vaak tegen het lijf lopen, de komende tijd.

Om te beginnen tijdens de Introductiedagen, volgende week. “We zullen er zijn met een stand waar je je footprint kunt laten meten”, zegt Neele van den Bongardt van Green Office.

Je footprint meten betekent bepalen hoe groot de wissel is, die je op de aarde trekt, met je gevlieg en gevlees-eet en alle verpakkingen die je weggooit en noem maar op.

“Je meet dan je footprint en daarna beloof je je in te spannen om die footprint te verkleinen”, aldus Van den Bongardt. “Daarna maken we een foto van je in de photo booth, een polaroid, die je mag meenemen. Het wordt heel leuk.”

Ook op het jaarlijkse filmfestival, het Rooftop  Festival, dat van 5 tot en met 8 september wordt gehouden, is de Green Office nadrukkelijk aanwezig.

Maatschappelijk relevant

Op het festival worden films vertoond die eerder al op het World Cinema Festival te zien waren. Maatschappelijk relevante films met goed gesprek na. Zo leidt Vrije Schrijver Bas Heijne The Wound in, over een inwijdingsritueel voor jongens in Zuid-Afrika. De film Mawlana (The Preacher), over de jonge sjeik Hatem, die als prediker een tv-beroemdheid werd, wordt ingeleid en nabesproken door schrijver Mounir Samuel.

Green Office staat er weer met de footprint-stand en elke avond is er een activiteit rond duurzaamheid, met op dinsdag 5 september de opening van een tentoonstelling, ‘Whole Earth’, op het campusplein, een discussie met D66-coryfee Jan Terlouw en schrijver (en voormalig Advalvas-columnist) Roos van Rijswijk, die er ook haar groene gids voor studenten zal presenteren.

Rondleiding

Donderdag krijgen de festivalbezoekers een rondleiding door de duurzame VU, met het energiecentrum en de botanische tuin en vrijdag wordt er met verschillende VU-clubs, onder andere de Islamitische Studentenvereniging ISA en de VUmc-afdeling van de International Federation of Medical Students’ Associations, van gedachten gewisseld over duurzaamheid.

Meer informatie over het programma en over het bemachtigen van een kaartje vindt u hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.