Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Corpslid met hersenletsel doet toch aangifte

Het mishandelde eerstejaars lid van de Groningse studentenvereniging Vindicat heeft alsnog aangifte gedaan. Hij liep hersenletsel op tijdens de ontgroening.

Dat bevestigt het Openbaar Ministerie. “We zijn de feiten aan het onderzoeken”, zegt een woordvoerder. “Dat hij zelf aangifte heeft gedaan maakt het wel makkelijker om eventueel tot vervolging over te gaan.”

Op hoofd staan

Maar zover is het nog niet. Het OM startte zelf een onderzoek naar de mishandeling toen daar ophef over ontstond. Het bestuur van Vindicat wilde aanvankelijk geen aangifte doen, maar kwam daar na enige tijd op terug.

Naar verluidt ging een ouderejaars student tijdens de ontgroening op het hoofd van de eerstejaars staan. Die liep daardoor hersenoedeem op. Het was een van de gebeurtenissen die een hele discussie over de cultuur van corpora en ontgroeningen veroorzaakte.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.