Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Corpsballen bezoeken Maagdenhuis: één gewonde

Een beveiliger van het Amsterdamse Maagdenhuis raakte gisteren gewond toen een groep dronken studenten midden in de nacht een kijkje kwam nemen. 

De beveiliger zou van de trap zijn gevallen en een snee in zijn gezicht hebben opgelopen, meldt het Parool. Volgens Harriët Bergman, een van de Maagdenhuisbezetters, ging het mis toen een groepje dronken studenten, “waarschijnlijk corpsballen”, het gebouw binnenkwam. “Ze kwamen duidelijk herrie schoppen.”

Schermutseling 

De Amsterdamse politie spreekt tegenover het Parool van een ‘schermutseling’ voor de deur van het gebouw. Het korps was vandaag niet bereikbaar voor een nadere toelichting. 

Het Maagdenhuis van de Universiteit van Amsterdam is al meer dan een maand bezet uit onvrede met het college van bestuur. De deur staat echter de hele dag open, iedereen kan in een uit lopen. Naar aanleiding van het incident gisteren willen de bezetters de deur van het pand ’s nachts gaan sluiten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.