Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Collegegeld volgend jaar flink omhoog

Studenten moeten in 2018 fors meer collegegeld betalen. Het tarief gaat omhoog van 2.006 naar 2.060 euro. De stijging is groter dan in vorige jaren: maar liefst 54 euro.

Het studiejaar 2018-2019 is het laatste waarin het collegegeld met een vast bedrag van 22 euro stijgt, met daar bovenop een bedrag dat afhankelijk is van de prijsontwikkeling. De aanvullende beurs voor studenten wordt met hetzelfde bedrag verhoogd.

Sinds 2015-2016 vlakte de stijging van het collegegeld af doordat de inflatie laag was. Voor het huidige collegejaar was de stijging de kleinste in jaren (22 euro), maar volgend jaar is die dus ruim twee keer zo groot.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.