Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Coalitie zoekt naar alternatieven voor kortingskaart

Studenten kunnen in de toekomst misschien toch gratis naar college of stage blijven reizen. Regeringspartijen PvdA en VVD willen dat de minister kijkt naar alternatieven voor de ov-kortingskaart die in het regeerakkoord staat aangekondigd.

Onderwijsminister Jet Bussemaker wil rond de vierhonderd miljoen bezuinigen op de studenten ov-kaart. Studenten krijgen vanaf 2016 een kortingskaart in plaats van een kaart waarmee ze vrij kunnen reizen. Althans, dat stond in het regeerakkoord. In de hoofdlijnenbrief die Bussemaker in januari naar de Tweede Kamer had ze het echter over een ‘vervoersarrangement’.

VVD en PvdA willen nu dat de minister nadenkt over de mogelijkheden voor een trajectkaart, waarmee studenten nog wel gratis naar college of stage kunnen reizen, meldt RTL Nieuws.

De Landelijke studentenvakbond ziet helemaal niets in een trajectkaart, terwijl het ISO laat weten blij te zijn met het voorstel om alternatieven te onderzoeken. Het zou een oplossing kunnen zijn voor studenten die ver moeten reizen, bijvoorbeeld naar de instelling van hun keuze of de stageplek.

Beide studentenorganisaties willen de huidige ov-kaart het liefst behouden, maar dat is volgens VVD en PvdA onmogelijk. De bezuiniging van vierhonderd miljoen euro gaat gewoon door.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.