Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Napraten na het Canvas Café

Canvas komt bij u thuis deze lente

In een kwartiertje een beetje meer leren over Canvas. Dat is het idee van het Canvas Café. Vandaag was de aftrap en tot juni kun je twee keer per maand sessies verwachten op je eigen faculteit.

“Vandaag ga ik wat vertellen over quizzes in Canvas”, begint docent Nienke Stumpel. Ze klikt in rap tempo door de quizmodule in Canvas heen om de twintig aanwezigen te laten zien hoe ze een quiz kunnen aanmaken voor hun college en welke opties er zijn. “Het is een heel korte introductie, ik ga niet laten zien wat voor type vragen er allemaal zijn.”

Ken je vak

Vervolgens toont Stumpel vier voorbeelden van hoe ze de quizzes inzet voor haar eigen colleges. “Dit is de quiz ‘Ken je vak’. Die moeten studenten invullen en daarmee forceer ik ze om de syllabus te lezen. Er staan vragen in als ‘Wie is de cursuscioördinator?’ en ‘Wanneer is het tentamen?’ Dat voorkomt dat de studenten bij mij aankloppen met die vragen.”

Na bijna twintig minuten rondt Stumpel haar praatje af en nodigt ze de aanwezigen uit nog een kopje thee te blijven drinken en vragen te stellen.

Kleine sessies

“We willen dat docenten Canvas gebruiken en dat ze steeds meer gebruik gaan maken van blended learning”, zegt Canvas-projectleider Jolijn Lubbers. “Met kleine sessies van vijftien minuten tijdens de lunchpauze hopen we voor elkaar te krijgen dat docenten meegaan met de nieuwe functionaliteiten.”

De sessies gaan naast quizzes onder andere ook over plagiaat, peer review, rubrics en chat. Lubbers: “We laten het aan faculteiten over welke thema’s hun docenten belangrijk vinden.” De Canvas-cafés lopen nog tot juni.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.