Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Buitenlanders zijn met meer aan Maastricht University

Voor het eerst studeren er meer buitenlandse dan Nederlandse studenten aan Maastricht University. De universiteit trekt veel Duitsers en Belgen, maar ook studenten uit de rest van de wereld.

Dat meldt universiteitskrant Observant vandaag. Onder de eerstejaars in de bachelor- en masteropleidingen is nog maar 35,5 procent Nederlands. Hierdoor vormen Nederlanders een steeds kleiner deel van de Maastrichtse studentenpopulatie.

Nederlandse schatkist

De andere nieuwelingen komen uit Duitsland (een kwart) en België (8,4 procent) en uit andere Europese landen (bijna 22 procent). Verder komt een deel van buiten Europa (8,6 procent). De landelijke cijfers worden in het voorjaar bekend.

Een kwart van de buitenlandse studenten blijft de rest van zijn leven in Nederland wonen, schatte internationaliseringsorganisatie EP-Nuffic onlangs. Dat zou de Nederlandse schatkist op termijn anderhalf miljard euro opleveren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.