Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Boze VU-studenten bezetten bestuursvleugel

Boze studenten van de faculteit der Aard- en Levenswetenschappen hebben op dit moment de vleugel in het VU-hoofdgebouw bezet waar het bestuur zetelt. Ze maken zich ongerust over de voorgenomen bezuinigingen aan hun faculteit, die volgens hen ‘de nekslag zal betekenen voor al het goede dat de afgelopen jaren is opgebouwd’.

Dat schrijft de actiegroep Titanic in een brief (klik op 1e pagina om volgende te zien) aan het college van bestuur en aan het bestuur van hun faculteit.

De brief is een laatste poging van Titanic om het bestuur met ‘inhoudelijke argumenten’ te overtuigen. Blijkbaar vinden de studenten het nu tijd voor concrete actie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.