Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

‘Boycot de boycot van de opening van het academisch jaar’

Ga niet demonstratief met je rug naar het college van bestuur zitten, maar benut de opening van het academisch jaar juist om in debat te gaan. Dat schrijft Advalvas-hoofdredacteur Marieke Schilp in een reactie op de oproep van drie hoogleraren om de opening te boycotten.

‘Laat die opening nu eens geen voorspelbaar praatje worden’, schrijft Schilp. ‘Nee, FSW-hoogleraren en andere verontruste VU’ers: ga desnoods eerst naar die alternatieve opening, verzamel nog één keer de vragen en bezwaren, en kom dan bewapend met goede argumenten naar de aula.’

De drie hoogleraren, Thijl Sunier, Henk Overbeek en Willem Trommel, lieten in een brief weten een feestelijke opening ongepast te vinden in het licht van de voorgenomen bezuinigingen, die ten koste gaan van 450 voltijdsbanen. Zij roepen op naar de alternatieve opening te gaan, die is georganiseerd door de Verontruste VU-medewerkers, die sinds dit voorjaar protesteren tegen de plannen van het college van bestuur.

Foto: protesterende hoogleraren (waaronder rector Lex Bouter van het college van bestuur) in Den Haag, in januari vorig jaar

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.