Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Bomen en varkens maken plaats voor kantoren

Langs de Parnassusweg is het weer wat kaler. Een stukje bos naast de ringweg A10 moest plaats maken voor nieuwbouw.

Aan de Gustav Mahlerlaan komt een nieuw kantoorgebouw. Het gaat twaalf verdiepingen tellen en krijgt op de begane grond ook plek voor winkels en horeca. In 2017 moet de bouw klaar zijn.

Nieuwe bomen

Als het gebouw klaar is, worden er nieuwe bomen aangeplant. Jeroen van der Linden, omgevingscoördinator van de Zuidas: “De lijn van de Gustav Mahlerlaan zal worden doorgetrokken. Er komt een rij bomen met een voetpad van natuurstenen langs het gebouw.”

Varkens

De familie Bofkont, de varkens die al jaren rondscharrellen in het deels gekapte bosje, moeten het nu met een kleiner perkje doen. Ze krijgen er ook een stukje land bij, naast de A10.

In de toekomst verdwijnt ook de rest van het bosje. “Uiteindelijk wordt het hele complex aan de Gustav Mahlerlaan ontwikkeld”, aldus Van der Linden.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.