Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Biografie over Ida Gerhardt van VU-docent genomineerd

Mieke Koenen, VU-docent klassieke talen, schreef Dwars tegen de keer. Deze biografie over de dichteres, classica en vertaalster Ida Gerhardt (1905-1997) is genomineerd voor de driejaarlijkse Boerhaave Biografieprijs van de Koninklijke Hollandse Maatschappij der Wetenschappen. Dit najaar wordt de winnaar bekendgemaakt.

Empathische biografie

Ida Gerhardt schreef schitterende teksten en hooggestemde gedichten, kon geen kritiek verdragen en leed onder afwijzingen. NRC Handelsblad noemde Dwars tegen de keer een empathische biografie over Gerhardts werk, leven en karakter.

Jubelende kritieken

Gerhardts biografie verscheen in oktober 2014 en werd zeer positief besproken, zowel in de landelijke pers als in de vakbladen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.