Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bezetting bestuursvleugel alweer afgelopen

De studenten die gisteren een deel van het VU-hoofdgebouwt hebben bezet, zijn weer vertrokken. Vooralsnog staan er geen nieuwe acties op stapel.

Studenten protesteerden met hun bezetting tegen de voorgenomen bezuinigingen op de faculteit aard- en levenswetenschappen. Na een college in de gang vertrokken de studenten rond een uur of drie weer naar huis. Volgens de voorzitter van de Amsterdamse SRVU Studentenbond was dat volgens planning.

Nieuwe acties

Het protest werd op touw gezet door de actiegroep Titanic, die vorige week in een brief aan het bestuur dreigde met “verregaande stappen”. De actiegroep maakt zich zorgen over de kwaliteit van het onderwijs en onderzoek aan de faculteit. Er zijn de afgelopen jaren alleen maar meer studenten gekomen, terwijl er volgens de studenten minder wetenschappers werken. De aangekondigde bezuinigingen zouden de ondergang inluiden.

Vandaag praat het College van Bestuur over de reorganisatie. De studenten wachten op de uitkomst van die vergadering voor ze nieuwe acties aankondigen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.