Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juli 2024

Campus
& Cultuur

Beloofde studentenkamers lopen vertraging op

Het was de bedoeling dat er de komende jaren 16000 studentenwoningen gebouwd zouden worden. Daar zijn er tot nu toe maar 8.094 van neergezet, zegt minister Blok in een brief aan de kamer. Dat is zorgwekkend vindt voorzitter Tom Hoven van studentenvakbond LSVb. “Er zal de komende tijd erg veel haast moeten worden gemaakt, wil de doelstelling nog gehaald worden.” De minister laat in zijn brief aan de kamer weten dat er nog 4.400 woningen in voorbereiding zijn tot aan 2016.

Uilenstede

In Amsterdam zijn er de afgelopen jaren 1691 studenteneenheden gebouwd, 1721 zijn in aanbouw. Volgens het rapport moet de grootste klap nog gemaakt worden: er zijn momenteel meer dan 2000 kamers  in voorbereiding.  Al stelt Hoven daar een kanttekening bij:  “Het gebeurt regelmatig dat woningen die in voorbereiding zijn er uiteindelijk niet komen.” In Amstelveen worden er momenteel 233 kamers gebouwd, maar die zijn vooral ter vervanging van oude woningen op Uilenstede. Die gemeente heeft verder helemaal geen nieuwbouw plannen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.