Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bas van der Schot wint inktspotprijs

Tekenaar Bas van der Schot won donderdag de Inktspotprijs. Hij kreeg deze voor bovenstaande spotprent Een korte geschiedenis van de PvdA, die in de Volkskrant verscheen.

Rake symbolen

De jury onder leiding van dichter en schrijver Bart Chabot looft Van der Schot om zijn rake symbolen. Ze vindt het knap dat hij het tragische jaar van de partij in zulke eenvoudige symbolen wist weer te geven. Van der Schot won de prijs eerder in 2002 met een tekening van Pim Fortuyn.

Tijdens zijn studententijd begon Van der Schot met het publiceren van spotprenten. Advalvas was een van zijn eerste opdrachtgevers. Sindsdien tekent hij elk nummer een commentaar op het VU-nieuws.  

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.