Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bas Heijne komt de VU opschudden

Bas Heijne, tot mei 2018 Vrije Schrijver aan de VU, wil hier het debat aanzwengelen over de morele grenzen van wat er wetenschappelijk mogelijk is. Want: ‘Wetenschap wordt ook gebruikt om ons te misleiden’.

Fris en bedachtzaam

Enige ervaring met discussies op de VU heeft hij al. “Ik was bij de Vrijheidsmaaltijd op 5 mei. Daar was ik onder de indruk van de frisheid en bedachtzaamheid waarmee studenten met elkaar in discussie gingen. Dat maakt me enthousiast om hier komend jaar veel gesprekken te voeren. Daar kan ik vast nog veel van leren.’

Lees nu het Advalvas-interview met Bas Heijne online, of pak vanaf morgen ons mooie zomernummer uit een van de bakken op de betere universiteitscampus.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.