Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Bankiers en advocaten op de loop voor VUmc

Bankiers, advocaten, juristen, consultants en zij die daar nog voor studeren, hebben afgelopen zondag 21 duizend euro bij elkaar gerend voor het Fit ondanks Kanker-programma van het VUmc. Dat is een trainingsprogramma gericht op het behouden van spierkracht en conditie bij patiënten met kanker, waardoor zij zich fysiek en geestelijk sterk blijven voelen tijdens de vaak zware medische behandeling.

Een recordaantal deelnemers ( meer dan 3200) rende deze vijfde Zuidas Run (6,4 en 16 kilometer) , jaarlijks georganiseerd door tal van Zuidas-organisaties, waaronder de VU. Zie hier de uitslagen.

Een studententeam van de VU werd derde op de 16 kilometer.

Na afloop renden kinderen op het Gustav Mahlerplein nog 1 of 2 rondjes in de Skon Kids Run. Zij brachten zo vijfduizend euro bij elkaar voor Stichting Semmy, die zich inzet voor de strijd tegen hersenstamcelkanker bij kinderen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.