Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Afschaffen dat beoordelingsgesprek!

Beoordelingsgesprekken kosten miljoenen en leveren niks op. Hoog tijd om ermee op te houden, vindt arbeidspsycholoog Kilian Wawoe.

“Iedereen heeft een hekel aan beoordelingsgesprekken. Leidinggevenden nog wel het meest. Die worden gek van al die formulieren die ze moeten invullen. En wat erger is: zo’n gesprek is volstrekt nutteloos”, zegt Wawoe.  Uit  zijn onderzoek blijkt dat mensen gemiddeld zelfs ietsje slechter gaan presteren door hun functioneringsgesprek, omdat ze er somberder uit komen dan ze erin gaan.  

Moet je dan maar niet meer praten over hoe het gaat op het werk? Zeker wel, maar dat moet een open en doorlopend gesprek zijn. Geen lijst met hokjes die je eens per jaar moet afvinken.

Het hele interview met Wawoe lees je in ons onvolprezen magazine.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.