Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Afgestudeerden nemen studentenbond over

Drie van de vijf nieuwe bestuursleden van het Interstedelijk Studenten Overleg zijn (zo goed als) afgestudeerd. Vorig jaar waren dat er twee van de vijf en in de vijf jaren daarvoor niet één.

Ruud Nauts, de huidige voorzitter van de landelijke studentenorganisatie, heeft geen verklaring voor de toename van het aantal afgestudeerden in het bestuur. Of het aan de krappe arbeidsmarkt ligt? “Ik houd het vooralsnog op toeval. Je mag tot één jaar na afstuderen bestuurslid worden en de sollicitatiecommissie heeft de beste kandidaten uitgekozen.”

Twee mastertitels

De aankomende voorzitter, Falco Carlesz (25 jaar), studeerde cum laude af bij de Universiteit Maastricht. Hij heeft twee mastertitels, in international business en in management of learning, en studeerde ook in Finland, Australië en de Verenigde Staten. In Maastricht zat hij in de faculteits- en de onderwijsraad. Hij gaf er ook les.

Secretaris Yvonne Rouwhorst (23 jaar) rondt dit jaar haar bachelor onderwijskunde af aan de Rijksuniversiteit Groningen en penningmeester Aart Claassens (24 jaar) is afgestudeerd bioloog van de Wageningen Universiteit. Hij zat er een jaar in de studentenraad.

Stapelaar

Rosanne Broekhuizen (23 jaar) is bijna klaar met haar bacheloropleiding organisatiewetenschappen aan de Universiteit Tilburg. Ze was daar vicevoorzitter van de studentenraad.

Sanne de Jager (26 jaar) is het enige bestuurslid dat het mbo, hbo én wo van binnenuit kent. Deze stapelaar studeerde pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen, en vervolgens algemene sociale wetenschappen aan de Universiteit Utrecht, waar ze onder meer assessor was bij de faculteit. Nog dit jaar verwacht ze haar master politieke wetenschappen aan de Universiteit Antwerpen af te ronden. Ze liep stage bij Neth-ER, de vertegenwoordiging van het Nederlandse hoger onderwijs in Brussel, en bij het Europees Parlement. 

De nieuwe bestuurders worden op 28 juni officieel benoemd door de ledenvergadering van het ISO.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.