Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
13 juli 2024

Campus
& Cultuur

1020 handtekeningen tegen hoog collegegeld Geneeskunde

Geneeskundestudent Pauline Appelboom heeft vorige week 1020 handtekeningen aangeboden aan Tweede Kamerlid Tanja Jadnanansingh van de PVDA.

Actie

Appelboom voert actie tegen de regel dat geneeskundestudenten die al eerder een bachelor of master in de gezondheidszorg haalden instellingscollegegeld van 15000 euro per jaar moeten betalen. Studenten die die een andere soort studie gedaan hebben, betalen het normale bedrag.

Vreemd

“Ik heb met veel politici gesproken en ze waren het met mij eens dat die regeling voor geneeskunde nogal vreemd was. En dat het ook niet de bedoeling is geweest om op deze manier zeer  gemotiveerde studenten te laten boeten.”

Motie

Appelboom heeft goede hoop dat de regeling aangepast wordt.  “Ik ga de petitie in september nog een keer officiëel  aanbieden. Zodat ik in de Tweede Kamer tekst en uitleg kan geven.” Daarnaast wordt in november een motie over dit onderwerp besproken.

Rechtszaak

Door de strenge loting hebben veel geneeskundestudenten al een studie achter de rug.  Eerder deze maand verloor een studente een rechtszaak tegen de VU. Die had ze aangespannen omdat ze aan het begin van haar studie niet had kunnen weten dat ze zoveel collegegeld moest gaan betalen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.