Studentenraad wil VU-vacaturebank voor studenten

Campus  28 september 2016

Studentenraad wil VU-vacaturebank voor studenten

De universitaire studentenraad wil dat er een website komt met daarop alle baantjes, stages en vrijwilligerswerk die je op de VU kunt doen.

“Als je zoiets doet op de VU, draag je bij aan hoe de VU functioneert”, zegt usr-voorzitter Martijn Goosensen. “Je bent dan echt burger van deze academie. Dat vinden wij als studentenraad belangrijk om ons voor in te zetten.”

Het ideaal is een website waarop studenten kunnen invullen welke studie ze doen en welke interesses ze hebben, waar dan relevante vacatures op de VU uit komen rollen. Bijvoorbeeld een student-assistentschap bij een hoogleraar, een plek in het bestuur van een vereniging of een bijbaantje bij de VU-bibliotheek of cultuurcentrum Griffioen.

Ongebruikt

De mogelijkheid die VUnet biedt om vacatures voor bijbaantjes of stages op te plaatsen, is volgens Goosensen niet afdoende. “Dat is naar mijn idee deels ongebruikt en deels niet inzichtelijk. Toen ik ervoor op VUnet keek, stond er alleen een vacature op van de Green Office. Dat is een mooi voorbeeld, maar er is toch veel meer.”

Hoe de studentenraad aan al die vacatures gaat komen, is volgens Goosensen een “technisch verhaal”. “We hopen dat de VU zelf het initiatief neemt om deze website op te zetten en te promoten. Het meest ideale zou natuurlijk zijn als er een student-assistent wordt aangesteld om de website bij te houden.”

Plicht

De usr legt op donderdag 20 oktober de plannen voor aan het college van bestuur. “Ik ga ervan uit dat het college er positief tegenover staat”, aldus Goosensen. “Het kost misschien geld, maar het is toch ook de plicht van de universiteit om studenten zich te helpen ontwikkelen buiten hun opleiding om.”

Marieke Kolkman

{ Lees de 3 reacties }

Een goed voorstel en aanvulling op het huidige aanbod van de VU. Sinds augustus werkt het nieuwe bestuur van CareerPeer, een vergelijkbaar initiatief maar dan alleen voor Beta studenten op de VU, ook in het StudentDok. Zij schrijven op dit moment aan een verdienmodel voor het aanbieden van vacatures, vrijwilligerswerk en meer, iets waar de USR en VU ook van kan profiteren.

Wat een goed idee! Ik moet naast de bijbaantjes die in het artikel worden genoemd, ook denken aan (betaalde) klussen als studentvoorlichter. Of misschien zelfs oproepen als er nieuwe studentleden voor een opleidingscommissie worden gezocht. Het is voor een faculteit nog wel eens zoeken naar een goede manier om studenten te bereiken wanneer er vacante posities in een opleidingscommissie zijn, omdat 'gewone' oproepen op VUnet niet altijd worden opgemerkt.

@Nadia: Ben blij dat je dit noemt; opleidingscommissies worden zeker meegenomen in dit voorstel! Mocht je interesse hebben in de verdere uitwerking nodig ik je van harte uit aan te sluiten bij onze openbare vergadering met het College van Bestuur, op 20 oktober van 9:30-11:00 in 2D20.

@Sjirk: Interessant, graag gaan we een keer met de bestuursleden om tafel.