Politie pakt dreigstudent Leiden op

Andere universiteiten  7 oktober 2015

Politie pakt dreigstudent Leiden op

De politie heeft een 21-jarige man uit Valkenburg aangehouden voor bedreigingen aan het adres van de Universiteit Leiden. De man studeert aan de instelling.

Gisteren werden alle gebouwen van de Universiteit Leiden de hele ochtend bewaakt omdat er op de website 4chan was gedreigd met een schietpartij op de instelling. Rond half een vannacht is er een verdachte opgepakt, meldt de politie. Hij wordt nu verhoord.

Tweede dreigement

Later op de dag werd de universiteit getroffen door een DDOS-aanval, waardoor bijna alle websites tijdelijk onbereikbaar waren. In de loop van de middag volgde een tweede dreigement, ook weer via de website 4chan. De politie onderzoekt of de verdachte daar ook bij betrokken is.

HOP/PV