Ontslagen dreigen bij FALW

Campus  21 november 2013

Ontslagen dreigen bij FALW

Bij de faculteit Aard– en Levenswetenschappen dreigen op korte termijn zo’n dertig formatieplaatsen te verdwijnen. Er moet namelijk een tekort van 2,8 miljoen euro worden weggewerkt.

Structurele verliezen

Gisteren werden de medewerkers van de faculteit ingelicht door het bestuur. Ze kregen te horen dat de faculteit kampt met structurele verliezen en dat de financiële reserves uitgeput zijn. Daarom moet er voor eind 2014 structureel 2,8 miljoen euro worden bezuinigd. Er komt een speciaal reorganisatieteam dat de plannen moet uitwerken en uitvoeren.

'Staat los van fusie'

De klappen vallen vooral bij het Instituut voor Milieuvraagstukken en bij de afdelingen Aardwetenschappen en Moleculaire Celbiologie. Al eerder werd bekend dat de afdeling Geoarcheologie wordt opgeheven. Volgens het bestuur heeft de reorganisatie niets te maken met de komende fusie van de bètafaculteiten met die van de UvA. Ook zonder dat plan zou deze bezuiniging nodig zijn.

Bovenop deze bezuiniging komt ook nog de reorganisatie van de bedrijfsvoering die gaande is. Daar zullen onder meer in het domein secretariële ondersteuning de nodige arbeidsplaatsen verdwijnen, maar die plannen zijn nog niet bekend.

Dirk de Hoog
BEELD: Marieke Schilp - nb: het spandoek is inmiddels alweer verwijderd.

{ Lees de 2 reacties }

Kwaliteit van onderwijs op de VU: de beste opleiding van de VU (Aardwetenschappen loopt predicaat topopleiding van de Keuzegids Hoger Onderwijs 2014 alleen mis door de faciliteiten die de VU niet op orde heeft) moet bezuinigen om grote, minder goed presterende opleidingen die beter in het toekomstprofiel VU passen te kunnen verbeteren?

A.lles zou nu om het milieu moeten gaan.
Probeer wel met goede argumenten te komen.
Er zijn al genoeg schreewers in nederland