Nieuwe universitaire cao

Personeel  15 december 2014

Nieuwe universitaire cao

De vakbonden en de vereniging van Nederlandse universiteiten VSNU hebben een nieuwe cao afgesloten. Per 1 januari 2015 krijgen werknemers twee procent salaris erbij, een jaar later wordt dat met 1 procent verhoogd. In juni 2016 wordt een eenmalig brutobedrag van 350 euro uitgekeerd.

Flexibele contracten

Ook is er afgesproken dat universiteiten het arbeidsmarktperspectief van docenten, onderzoekers en promovendi verbeteren. Daarnaast zetten zij zich in om de omvang van het aantal flexibele contracten in het onderwijs en onderzoek te verminderen.

Floor Bal