Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Religie 04 juli 2018 reacties 3

Wil je de Dalai Lama ontmoeten? Mail en win (misschien)!

De Dalai Lama ontmoeten? Advalvas mag van de faculteit Religie en Theologie vijf VU-studenten blij maken met een zaterdagochtend in de nabijheid van de Tibetaanse geestelijke leider, tevens een icoon in de populaire cultuur.

Op zaterdag 15 september is de Dalai Lama in Amsterdam, om een tentoonstelling over het leven van Boeddha te openen in de Nieuwe Kerk. Op de expositie zijn eeuwenoude boeddhistische kunstwerken te zien, maar er is ook nieuwe kunst, onder andere van de Chinese kunstenaar Ai Weiwei en de Amerikaan Yoko Ono.

De faculteit Religie en Theologie is betrokken bij de tentoonstelling. VU-onderzoekers houden onder meer een lezing en schrijven een essay in het kader van het leven van de Boeddha.

Jonge mensen ontmoeten

Daarom krijgen VU-studenten de gelegenheid de Dalai Lama te ontmoeten. “Die heeft een tijdje geleden laten weten niet meer geïnteresseerd te zijn in staatshoofden en academici”, vertelt Miranda van Holland, ‘valorisation officer’ van de faculteit. “Hij wil eigenlijk vooral jonge mensen ontmoeten.”

Wil je bij de opening door de Dalai Lama zijn? Vergewis je er dan van dat je zaterdagochtend 15 september echt kunt en vertel ons in 250 woorden wat de Dalai Lama voor jou betekent.

De vijf beste inzendingen worden beloond met de mogelijkheid om bij de opening te zijn.

Inzenden uiterlijk 1 augustus!

De deadline is 1 augustus. Alleen VU-studenten mogen meedoen, dus mail je stukje vanaf je VU-mailadres of vermeld je VUnetid. Op 2 of 3 augustus worden de winnaars bekendgemaakt.

Inzendingen graag mailen naar dit mailadres, onder vermelding van 'Dalai Lama'. Zet ‘m op!

Peter Breedveld
BEELD: Minette (Wikimedia Commons)

{ Lees de 3 reacties}

Door Germain Matthe… op 26 februari 2020

Ik zou de dalilama graag Willen ond moeten mijn grotste wens

Door Germain Matthe… op 26 februari 2020

Dit is mijn grotste wens

Door Germain Matthe… op 26 februari 2020

Dit is mijn grotste wens

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.