Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Onderwijs 03 november 2016

VU-filosoof voorspelt chaos met Onderwijs 2032

Beter Onderwijs Nederland is uit de Onderwijscoöperatie gestapt waarvan het zelf mede-oprichter was. Aanleiding is onenigheid over het rapport Onderwijs 2032 van de commissie Schnabel, zegt BON-voorzitter en VU-filosoof Ad Verbrugge in Trouw.

‘Eén van de meest ingrijpende dingen die Schnabel voorstelt, is het samenvoegen van vakken als geschiedenis, aardrijkskunde of natuurkunde rond vakoverstijgende thema’s’, zegt Verbrugge. Hij voorspelt dat dergelijke plannen zullen leiden tot chaos op veel scholen. ‘Onderwijs 2032 is een verkapte stelselwijzing die door modieuze ideeën over de maatschappij wordt gedreven’, aldus de filosoof.

Uit commissie gezet

De Onderwijscoöperatie heeft een verdiepingscommissie ingesteld die het draagvlak voor Onderwijs 2032 onderzoekt. Afgelopen zomer werd een lid van BON al uit de commissie gezet wegens kritiek. Verbrugge zegt dat BON wil meepraten, maar zonder het advies als dwingend uitgangspunt.

‘Voor dit snelle, niet wetenschappelijk uitgevoerde onderzoek kunnen wij geen bestuurlijke verantwoordelijkheid nemen’, aldus Verbrugge.

Peter Breedveld

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.