Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Andere universiteiten 29 november 2022 reacties 1

Politie ontruimt bezet Erasmusgebouw

De politie heeft gisteravond een einde gemaakt aan de bezetting van een gebouw op de campus van de Erasmus Universiteit Rotterdam. Ongeveer tien demonstranten zijn afgevoerd.

Dat meldt Erasmus Magazine. ME’ers en agenten begonnen rond zes uur aan de ontruiming. Er waren rond de tachtig studenten en medewerkers, van wie tien weigerden te vertrekken. Die zijn door de agenten naar buiten gebracht.

De demonstranten hadden het bestuur gevraagd om die avond met hen in gesprek te gaan, maar die uitnodiging is afgeslagen. “We konden het organisatorisch niet voor elkaar krijgen”, zegt een woordvoerder van de universiteit tegen het magazine. De bezetters hebben op hun beurt een uitnodiging gekregen voor een gesprek op een ander moment.

Eisen

De actiegroep wil dat de universiteit de banden met de fossiele industrie verbreekt en verzet zich ook tegen slechte werkomstandigheden van docenten en onderzoekers. Verder zouden de gebouwen beter toegankelijk moeten zijn. Tot slot moet er volgens hen een einde komen aan studieschulden.

HOP/BB
BEELD: ev via Unsplash

{ Lees de 1 reacties}

Door Peter op 29 november 2022
Shockerend om te lezen dat EUR besluit de ME op eigen studenten en medewerkers af te sturen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.