Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studentendok geopend
VU 28 november 2012

Nieuwe plek voor studenten

Eindelijk is het studentendok open! Met veel enthousiasme en onder grote belangstelling namen studenten de D O-gang in het hoofdgebouw in gebruik.

In het dok zijn flexplekken gemaakt voor universitaire studentenorganisaties, zoals de universitaire studentenraad, de Ideeweek-commissie en de studentenbond SRVU. Tot voor kort zaten die in een uithoek van het Wis- en Natuurkundegebouw of verstopt in een gang van het hoofdgebouw. Nu is een open, goed zichtbare en toegankelijke studentenhoek gerealiseerd.

Rector Lex Bouter wees bij de opening gistermiddag erop dat het initiatief voor deze plek door de studenten zelf is genomen. En dat het bestuur goede ideeën van studenten graag ondersteunt en helpt uitvoeren.

SRVU voorzitter Olav Scholten noemde de opening een grote stap voorwaarts voor de VU. “De universiteit draait om studenten. Om beter in de rankings te scoren, is het belangrijk dat studenten meer betrokken raken bij de universiteit. En studentenorganisaties zijn daarbij een belangrijk middel. Via dit dok kunnen we ons veel zichtbaarder maken.”

Flexplek

Hij hoopt ook dat de synergie tussen de studentenorganisaties groeit nu ze samen een ruimte delen. In ieder geval was de opening een bruisende en gezellige bijeenkomst.

Nu maken al vijftien organisaties gebruik van de faciliteiten die door de SRVU worden beheerd. Scholten hoopt dat er in de toekomst nog meer clubs bijkomen. Hij hoopt ook dat de vereniging Anatolia alsnog besluit naar het dok te verhuizen. Anatolia wil dat vooralsnog niet, omdat ze een ruimte voor zichzelf willen hebben die als huiskamer kan dienen. Maar het dok is juist opgezet als flexplekruimte, waar echter in de hal ook ruimte is voor lekker hangen en kletsen.

De studenten zijn nog niet helemaal tevreden met de gang. Nu is die nog alleen bereikbaar via het hoofdgebouw, met als gevolg dat het dok ’s avonds om elf uur dicht gaat en de bewaking er ook op toeziet dat iedereen het gebouw verlaat. De studenten willen graag een directe uitgang naar het binnenplein. Misschien dat die er in de toekomst alsnog komt.

Ook is er een ruimte gereserveerd voor een winkel. Gedacht wordt aan een drogisterij of iets dergelijks.

De studenten van de VU kregen in ieder geval al de complimenten van hun collega’s uit het Human Power team in Delft. Dat team van VU en Delftse studenten probeert het wereldsnelheidsrecord op de fiets te verbeteren. Het VU-powerteam heeft nu ook onderdak gevonden in het dok. “Een plek waar de heren uit Delft jaloers op kunnen zijn!”, aldus de Delftse collega’s.

http://vustudentendok.nl

Zie artikel in Ad Valvas nr 5 blz 26.

Dirk de Hoog
BEELD: Studio VU/Riechelle van der Valk

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.