Advalvas 22 maart 2017

Website Advalvas gekloond

Schrokken wij even! Gisteren bleek dat onze website een kopie had. Dezelfde nieuwtjes, dezelfde lay-out, maar met als domeinnaam www.vulia.nl.

“Het was een uit de hand gelopen grap”, zegt David van Erkelens, die de website naar eigen zeggen enkele weken geleden bouwde en inmiddels offline gehaald heeft. Hij is student in de joint master artificial intelligence van de UvA en de VU. “We hadden het een keer over de samenwerking met de VU en zeiden per ongeluk Vulia in plaats van Folia. Dat bracht me op het idee van de website en het domein bleek nog vrij te zijn.”

VU Amstelveen

Op de website werden automatisch alle Advalvas-nieuwtjes getoond, met een aanpassing van de oorspronkelijke url. “En de woorden ‘VU Amsterdam’ werden vervangen door ‘VU Amstelveen’, om de zuidelijke ligging van de VU te benadrukken”, aldus Erkelens.

Wij ontdekten de schaduwwebsite door een telefoontje van Folia. De studentenunie Asva had ernaar gelinkt op Twitter. “Het was een inside joke”, zegt Erkelens. “Ik heb het wel aan enkele mensen verteld, maar heb geen idee hoe Asva erbij gekomen is. Ik schrok er ook een beetje van dat het zo groot geworden is.” Van het aantal bezoekers van de website heeft hij geen idee.

Marieke Kolkman
BEELD: Elhombredenegro (Flickr)

{ Lees de 5  reacties }

Door Leen op 22 maart 2017

Universiteit van Amstelveen heeft wel wat (chique!). Het zou iig het gezeur over "twee universiteiten in één stad" oplossen en op conferenties heel wat verwarring schelen. Het is al heel lang mijn droom om de universiteit van Harderwijk te (her)oprichten. Kortom. Mooi initiatief van David Erkelens en jammer dat het zo kort heeft mogen duren.

Door Izak van Langevelde op 23 maart 2017

Lang, heel lang geleden bestond er een nieuwsgroep vu.ilnis...

Door Eline Smit op 24 maart 2017

Wat een onsmakelijke grap. Typisch UvA, dingen van de VU kopiëren.

Door . op 24 maart 2017

Wat een leuke grap typisch uva om de universiteit van Amstelveen te kopiëren.

Door David op 24 maart 2017

Ah, Eline Smit reageert weer eens. Wat een gezelligheid! Eline, hoe lang heb je gestudeerd voor jouw professionele rol als internettrol?