VU minst duurzame universiteit van Nederland

Campus  19 juni 2013

VU minst duurzame universiteit van Nederland

Verhip, wij dachten altijd aan één van de duurzaamste universiteiten van Nederland te werken. Rentmeesterschap en zo, en er hangt zelfs een bord in de D-vleugel van het hoofdgebouw, op de eerste verdieping: 'Fairtrade Universiteit'.

Maar de VU blijkt dus onderaan het lijstje duurzame universiteiten te bungelen dat is opgesteld door studentennetwerk 'Morgen'.

Niet eens brons

Morgen onderzocht onder andere  CO2-uitstoot, duurzame investeringen en duurzaamheid in het hele onderzoeks- en onderwijsprogramma van universiteiten en hogescholen.

Wageningen Universiteit kreeg op dat gebied 'goud' toegekend, maar de VU niet eens 'brons'!

Tony Chocolonely

We hadden het kunnen weten. Toen we onlangs in het VU-restaurant vroegen waar de Tony Chocolonely-repen gebleven waren, kregen we te verstaan dat die uit het assortiment waren gehaald wegens 'ongezond'.

Terwijl er wel gewoon Mars-repen lagen!

Peter Breedveld