Schoonmakersstaking: of u uw afval netjes in de afvalbak wilt gooien

Campus  13 maart 2014

Schoonmakersstaking: of u uw afval netjes in de afvalbak wilt gooien

De schoonmakers staken weer. Net als de vorige keer gaat het om vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe CAO voor de schoonmaakbranche.

De facultaire campusorganisatie roept VU-medewerkers en –studenten op om, vanwege de staking, ‘geen etensresten of afval op de grond laten vallen of liggen maar deze in de hoge blauwe bakken te gooien’.

Fatsoenlijke beloning

Here’s an idea: zullen we voortaan gewoon altijd ons afval in de afvalbakken gooien? Maakt het uitzicht een stuk genietbaarder en het werk voor de schoonmakers heel veel lichter.

Lijkt ons sowieso ook normaal om dienbladen en servies meteen naar het restaurant terug te brengen en niet te eten of te drinken in de onderwijszalen en werkruimtes. Dus dat u dat niet alleen doet als de schoonmakers, die elke dag weer ontzettend veel werk moeten verzetten in een recordtempo, eens staken omdat ze daar graag een fatsoenlijke beloning voor willen.

Solidair verklaard

De kerkzaalbezetters van Actiegroep Titanic hebben zich inmiddels solidair verklaard met de schoonmakers.

Peter Breedveld