Rector en decanen terug in schoolbanken

Onderwijs  26 februari 2014

Rector en decanen terug in schoolbanken

Een bijzonder klasje voor  Joyce Brouwer van het Onderwijscentrum-VU. Zij mocht de decanen en de rector vorige week een lesje leren. Deze bijzondere studenten kwamen bij elkaar voor een verkort BKO-traject, de basiskwalificatie onderwijs die alle docenten moeten halen.

Geen geklier

De groep gedroeg zich, volgens zeggen, keurig. Er werd niet stiekem met smartphones gespeeld of met propjes gegooid. Nee, men ging "welwillend en constructief met elkaar aan het werk." Over twee weken volgt een tweede bijeenkomst.

Beoordeling

Daarna zal iedere deelnemer een college geven in het bovenfacultaire deel van het VU-honoursprogramma. Hiervan worden opnames gemaakt, die in kleine groepjes besproken zullen worden. Volgt er nog een tentamen? Dat niet, maar net als bij alle BKO-trajecten volgt  een beoordelingsgesprek met een facultaire tutor en een docent-opleider.

Floor Bal
BEELD: Sjoerd Sinke

{ Lees de 2 reacties }

Beste redactie,

Waarom kunnen dit soort berichten nou eens niet gewoon positief gesteld zijn? Focus ligt op onderwijs in deze tijd: daar zijn decanen en rector gewoon voortrekker is. Lijkt me alleen maar van inhoud getuigen dat zij zich ook op de hoogte stellen van de nieuwste inzichten op onderwijsgebied en van ervaringen die het Onderwijscentrum-VU heeft opgedaan in de afgelopen jaren docentprofessionalisering aan de VU. Draagt alleen maar bij aan beter onderwijs op de VU.

Ik heb het stukje nu paar keer gelezen, maar zie niet wat er dan negatief aan is? Beetje luchtig, dat wel, maar ik vind het juist een positief nieuwtje.