Lex Bouter gaat helpen duidelijkheid te scheppen over 'zelfplagiaat'

Campus  25 februari 2014

Lex Bouter gaat helpen duidelijkheid te scheppen over 'zelfplagiaat'

Voormalig rector magnificus van de VU Lex Bouter, hoogleraar epidemiologie is lid van de commissie die van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen de opdracht heeft duidelijkheid te verschaffen over ‘zelfplagiaat’.

De commissie moet gaan bepalen waar de grens precies ligt tussen plagiaat en zelfcitatie, zodat universiteiten en andere kennisinstituten voortaan een goed ‘beoordelingskader’ hebben. De commissie is aangesteld tot 1 april.

Aanleiding is de verwarring rond VU-econoom Peter Nijkamp, die onlangs door de Volkskrant en het NRC Handelsblad werd beschuldigd van plagiaat en ‘zelfplagiaat'. Zijn hele oeuvre wordt nu door een speciale commissie doorgelicht.

Bouter stapte vorig jaar op als rector na een bestuurscrisis over de onderwijsagenda van de VU.

Peter Breedveld
hits 2049