A is het antwoord op alle vragen

Andere universiteiten  2 juni 2017

A is het antwoord op alle vragen

A… A… nog een keer A… klopt dat wel?  Bij een tentamen politicologie aan de Vlaamse universiteit UGent was A het antwoord op alle meerkeuzevragen.

Het was een vergissing, vertelt hoogleraar Carl Devos aan De Standaard. Bij het maken van multiplechoicevragen zet hij altijd het juiste antwoord bovenaan. Zijn medewerker was vergeten om de computer de antwoorden te laten husselen.

Doorhebben

Het tentamen telt gewoon mee. Het cijfer berust voor de helft op de meerkeuzevragen en voor de andere helft op twee open vragen. Sommige studenten kregen het patroon door en kozen bij twijfel voor A. Anderen zagen het niet en vulden ook weleens iets anders in.

Devos: “Het was een rechtvaardig examen. Voor wie goed gestudeerd had, was er geen probleem.”

HOP/BB
BEELD: UGL UIUC (Flickr)