Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Campus 31 juli 2018

Wat denk jij dat dit is?

UB organiseert verhalenwedstrijd over VU-erfgoed

“Al deze objecten waren belangrijk ergens in de VU-geschiedenis”, zegt erfgoedconservator Liselotte Neervoort. We staan bij de vitrine naast de ingang van de Universiteitsbibliotheek op de eerste verdieping van het hoofdgebouw.

In de vitrine staan zes voorwerpen. Een menselijk silhouet met bewegende onderdelen, een wapen van een andere universiteit, twee aardewerken voorwerpen, een berg blauwe en gele schelpjes met gaatjes erin, een houten kist met glazen buizen en een soort pannetje waar een rode substantie aan vast kleeft.

Bedenksels insturen

“Ik kan niet zeggen wat het is, dat mag iedereen zelf bedenken”, aldus Neervoort. Het idee van de expositie is dat iedereen z’n bedenksels kan insturen en dat er na een bepaalde deadline drie verhalen bij het object komen te liggen: één dat vertelt wat het is en twee ingestuurde verhalen die niet kloppen. Vervolgens mag iedereen stemmen op welk verhaal hij of zij denkt dat waar is.

Voor glühwein of kaarsen

Op dit moment liggen er drie verhalen onder het pannetje: is het voor glühwein, is het een kaarsensmelter of om zegelwas mee te smelten? Veruit de meeste stemmen gaan naar optie drie. En die klopt, is inmiddels onthuld op de expositiewebsite.

Elke twee weken wordt een voorwerp onthuld. Op dit moment kun je nog verhalen insturen voor het silhouet, het wapen, de bakjes en de schelpen.

Marieke Kolkman
BEELD: MK

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.