VUmc volgende week weer open

NIEUWS

VUmc  17 september 2015

VUmc volgende week weer open

Begin volgende week wil VUmc weer patiënten kunnen helpen. Maar dan moeten de inmiddels geplaatste noodvoorzieningen wel eerst door de tests komen. Dat zei Wouter Bos, voorzitter van de raad van bestuur van VUmc, gisteren tijdens een bijeenkomst voor medewerkers in de nog leegstaande ambulancehal van de spoedeisende hulp.

Vorige week dinsdag moest VUmc alle patiënten evacueren nadat door een gesprongen hoofdwaterleiding een enorme watermassa in korte tijd de elektriciteit en warmwatervoorziening in het ziekenhuis plat legde. De poli's gingen twee dagen later weer open voor spreekuren en dagbehandelingen van patiënten, maar de beddenafdelingen bleven nog dicht.

Vreemde artsen

Deze week test VUmc de noodvoorzieningen, voor voornamelijk water. Ook test VUmc alle elektrische apparatuur en liften, die enkele dagen uitgeschakeld zijn geweest.

Sinds de evacuatie is een groot deel van de artsen en verpleegkundigen van VUmc aan het werk in andere ziekenhuizen. Vandaag opent voor ten minste twee weken een speciale VUmc-afdeling in het Sint Lucas Andreas Ziekenhuis met twee operatiekamers en 36 bedden. Ook als het eigen ziekenhuis volgende week weer opengaat, blijft VUmc op deze afdeling werken.

Marieke Kolkman
BEELD: Dirk de Hoog
hits 863

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties