VU-held Mitchell Esajas geëerd door Zuidoost

NIEUWS

Studenten  16 januari 2014

VU-held Mitchell Esajas geëerd door Zuidoost

Programmamanager van de masterstudie antropologie Mitchell Esajas, tevens voorzitter van het platform New Urban Collective, heeft een 'Oorkonde van Verdienste' ontvangen van stadsdeel Zuidoost.

Esajas wordt geëerd omdat hij met de andere mensen van het NUC ‘scholieren en studenten van diverse achtergronden zelfvertrouwen en zelfbewustzijn helpt te ontwikkelen.’ Hij is volgens het stadsdeelbestuur ‘een voorbeeld en inspirator voor de grote groep jonge bewoners van Zuidoost’.

Slapen of chillen

‘Mooie woorden’, reageert Esajas op Facebook, ‘maar NUC is geen individu, maar een collectief dus ik moet deze oorkonde, erkenning en waardering geven aan alle NUC’ers die zich de afgelopen tijd met passie, liefde en toewijding hebben ingezet voor onze activiteiten.’

‘Terwijl de meeste mensen aan het slapen of aan het chillen waren, waren zij hard aan het werk om onze visie realiteit te maken, zo maken zij het verschil’, aldus Esajas.

Hij haalde Martin Luther King Jr. aan, wiens geboortedag het vandaag is: ‘Life’s most urgent questions is: What are you doing for others?

Peter Breedveld
BEELD: Myrna Souer
hits 4697

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties