Voorzitter integriteitsorgaan biedt VU zijn excuses aan

NIEUWS

Campus  12 maart 2014

Voorzitter integriteitsorgaan biedt VU zijn excuses aan

Kees Schuyt, voorzitter van het Landelijk Orgaan Wetenschappelijke Integriteit (LOWI), heeft het college van bestuur zijn excuses aangeboden. Dat blijkt uit een gezamenlijke verklaring van het college en Schuyt.

Schuyt hekelde een maand geleden in NRC Handelsblad de manier waarop het college een aantal anonieme klachten over het proefschrift van econoom Karima Kourtit afhandelde. Kourtits promotie is uitgesteld, maar Schuyt vond het laakbaar dat de VU überhaupt anonieme klachten in behandeling neemt.

Oneigenlijk gebruik

‘De heer Schuyt heeft in het gesprek met het CvB van de VU aangegeven dat hij beter eerst het gesprek had kunnen en moeten aangaan met het VU-bestuur alvorens zich in het openbaar hard en te negatief uit te laten over de door de VU gevolgde klachtprocedure’, staat daarover in de verklaring.

De VU zegt de zorgen te delen van de heer Schuyt bij het in behandeling nemen van anonieme klachten en over het oneigenlijk gebruik van de klachtprocedure. ‘De VU toetst anonieme klachten per definitie op hun validiteit en toetsbaarheid, in lijn met eerdere adviezen vanuit het LOWI.’

Lastig parket

Schuyt beaamt dat hij het LOWI met zijn uitspraken in een lastig parket heeft gebracht. Hij belooft zich daarom niet te bemoeien met eventuele toekomstige klachtenprocedures bij het LOWI waar de VU bij betrokken is.

Peter Breedveld
hits 2410

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties