Popup-Niks-missen-2.png

Campus 15 maart 2016

Vertrekt Karen Maex als bètadecaan?

Karen Maex zou de nieuwe rector magnificus van de UvA worden. Dat schrijft NRC in het bericht over een nieuwe bestuurscrisis aan de UvA, waar financieel bestuurder Hans Amman onverwacht is opgestapt.

Maex is sinds oktober 2013 decaan van de bètafaculteiten van VU en UvA, met als aanvankelijk doel beide faculteiten te fuseren. Dat plan werd echter gedwarsboomd door de medezeggenschap van de UvA.

Het gerucht dat Maex nu UvA-rector wordt, is volgens NRC bevestigd door ingewijden. Karen Maex noch vicedecaan Hubertus Irth waren vanochtend bereikbaar voor commentaar.

Marieke Schilp