Tweederde HvA en UvA-studenten is drugsgebruiker

Studenten  21 november 2013

Tweederde HvA en UvA-studenten is drugsgebruiker

Ongeveer zestig procent van de studenten van de Hogeschool van Amsterdam en de UvA heeft vaker dan twee keer een xtc-pilletje geslikt, meldt Folia Magazine. Dat blijkt uit onderzoek van het weekblad in samenwerking met het Bonger Instituut voor Criminologie.

Dertig procent van de 540 onderzochte studenten heeft nog nooit xtx gebruikt. Het overgrote deel van de gebruikers, zeventig procent, slikt minder dan één keer per maand. Slechts een enkeling neemt elke week een pilletje.

Normalisering van xtc-gebruik

Folia vindt het allemaal nogal meevallen – experimenteren hoort erbij voor de jongelui - maar constateert wel dat er sprake is van normalisering van xtc-gebruik.

Hoeveel procent van de VU-studenten zouden wel eens een pilletje nemen?

Peter Breedveld
BEELD: Lucy in the Sky with Diamonds van Ciokkolata