Turken- en Marokkanensymposium bij Anatolia

NIEUWS

Campus  13 januari 2015

Turken- en Marokkanensymposium bij Anatolia

Historicus Nadia Bouras, cultureel antropoloog Sinan Çankaya en hoogleraar Diversiteit in het Onderwijs Maurice Krul zijn drie van de sprekers op het symposium over vijftig jaar Turkse en Marokkaanse migranten in Nederland. Dat symposium word aanstaande donderdag gehouden door de jubilerende studentenvereniging Anatolia.

Op het symposium worden verschillende aspecten van de multiculturele samenleving belicht. Bouras beschreef in haar boek Het Land van Herkomst het Nederlandse migratiebeleid aan de hand van persoonlijke verhalen van Marokkaanse immigranten.

Marsmannetjes

Çankaya is gespecialiseerd in diversiteitsbeleid. Hij schreef onder andere De Controle van Marsmannetjes en ander Schorriemorrie, over discriminatie door de politie. Crul schreef onder meer De Sleutel Tot Succes, over schoolloopbanen van Turks- en Marokkaans-Nederlandse scholieren.

Expat

Dagvoorzitter is Nourdin El Ouali van de politieke partij NIDA Rotterdam, en naast de drie geleerden spreken ook ondernemer Cemil Yilmaz en kunstenaar Abdelkarim El-Fassi, bekend van de film Mijn Vader, de Expat.

Na afloop is er een borrel.

Dat is dus donderdag 15 januari van 18.30 – 22.00 uur in KC-07 (de ‘vissekom’) en u moet zich aanmelden.

Peter Breedveld
BEELD: Nadia Bouras bij Pauw & Witteman
hits 2513