Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Studenten voeren actie
Politiek 04 december 2020

Studenten vragen Sinterklaas om afschaffing van het leenstelsel

In de aanloop naar Pakjesavond zetten studenten vanmiddag hun schoen op het Utrechtse Domplein. Bovenaan hun verlanglijstje stond een schuldenvrije basisbeurs.

Sinterklaas sprak hen toe en bleek het roerend met hen eens: “Deze eis klinkt misschien wel hard/maar de totale studieschuld is nu al 20 miljard!” Hij riep de politiek op om over de brug te komen.

#Nietmijnschuld

De actie werd georganiseerd door de Utrechtse studentenbond VIDIUS, samen met de Landelijke Studentenvakbond en FNV Young & United. Zij voeren al een jaar lang campagne tegen het leenstelsel onder de noemer #NietMijnSchuld. Behalve een basisbeurs eisen ze ook compensatie voor de leenstelselgeneratie en meer geld voor de onderwijsbegroting.

Ook de meeste politieke partijen willen dat er een nieuwe studiebeurs komt. Alleen de VVD pleit in haar conceptverkiezingsprogramma voor het behoud van het huidige leenstelsel.

HOP
BEELD: Vidius

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.