Het hoofdgebouw van de Wageningen University
Andere universiteiten 18 januari 2018

Student en journalist gewond bij steekpartij Wageningse campus

In een onderwijsgebouw van de Wageningen Universiteit heeft een steekpartij plaatsgevonden, waarbij twee gewonden zijn gevallen. De verdachte is aangehouden en de politie doet momenteel onderzoek.

Resource, het blad van de Wageningen Universiteit, meldt dat de gewonde één van hun redacteuren is. Die sprong tussenbeide, maar kon niet voorkomen dat de ene student de andere “in de buurt van zijn oog” stak.

De politie doet onderzoek op de campus. De redacteur was geslagen en kon ter plekke worden behandeld, de student was gestoken en moest naar het ziekenhuis, meldt de politie op Twitter. De verdachte werd kort na het incident in een sloot aangetroffen en maakte een verwarde indruk.

Het misdrijf vond plaats om 10.50 uur vanmorgen. Omstanders die getuige waren van het incident zijn opgevangen, zegt een woordvoerder van de politie in een telefonische reactie.

HOP/IS
BEELD: Wikimedia Commons