OR-medewerker wordt raadslid

NIEUWS

Campus  22 mei 2014

OR-medewerker wordt raadslid

Ondernemingsraadsmedewerker Kitty Jong wordt raadslid voor de PvdA in Weesp. Ze stond op de derde plaats van de kieslijst en de PvdA haalde twee zetels na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, maar omdat haar partij deel uitmaakt van de nieuw gevormde coalitie van PvdA, Groen Links en de Weesper Stadspartij, levert ze ook een wethouder. Daardoor wordt Jong raadslid.

Advalvas interviewde Jong aan de vooravond van de verkiezingen. Toen zei ze dat ze het ‘ouderwetse, sociale gezicht van de PvdA wil laten zien'.

Wezenlijke invloed

‘Misschien lukt het om de raadsvergaderingen boven het niveau van de stoeptegels te tillen’, zei ze ook. ‘Vanuit mijn ervaring bij de ondernemingsraad – en er zijn absoluut parallellen met de gemeenteraad – weet ik dat je van binnenuit wezenlijke invloed kunt uitoefenen.’

Over geen van de andere door Advalvas geïnterviewde kandidaat-raadsleden (allen Amsterdammers) valt te zeggen hoe het is afgelopen, aangezien in Amsterdam nog niet eens de stip van een nieuwe coalitie aan de horizon gloort.

 

Peter Breedveld
BEELD: Laura van Haren
hits 1872

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties