Popup-Niks-missen-2.png

NIEUWS

Cultuur 08 november 2017

Mieke van Zonneveld genomineerd voor VSB Poëzieprijs

Leger behoort tot de beste dichtbundels van het afgelopen jaar. VU-alumnus letterkunde Mieke van Zonneveld (28) maakt met haar eerste bundel Leger kans op de VSB Poëzieprijs 2018. Dat maakte juryvoorzitter Maaike Meijer bekend in het radioprogramma Nooit meer slapen. De andere genomineerden zijn Joost Baars met Binnenplaats, Charlotte van den Broeck met Nachtroer, Marije Langelaar met Vonkt en Tonnus Oosterhoff met Ja Nee.

Beste dichtbundel van voorgaand jaar

De VSB Poëzieprijs is sinds 1992 de belangrijkste prijs voor Nederlandstalige poëzie en bekroont jaarlijks de beste bundel van het voorgaande jaar met een bedrag van 25.000 euro. De uitreiking vindt plaats op 25 januari in Diligentia in Den Haag.
Voor een interview met Van Zonneveld, zie Advalvas, 11 januari 2017.

In 2014 won zij met haar gedicht ‘Nee’ de Turing Gedichtenwedstrijd, en kreeg de grootste geldprijs ter wereld voor een gedicht: 10.000 euro (zie foto).

Win Castermans
BEELD: Turinggedichtenwedstrijd.nl

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

De inhoud van dit veld is privé en zal niet openbaar worden gemaakt.

Deze vraag is om te controleren dat u een mens bent, om geautomatiseerde invoer (spam) te voorkomen.