Meer eer voor Henri Bal

NIEUWS

Wetenschap  8 november 2013

Meer eer voor Henri Bal

reacties 1

Hoogleraar Henri Bal is sinds kort lid van de Academia Europea, de Europese KNAW.  Hij werd voorgedragen door een UvA-wetenschapper. “Je ziet hoe goed de voorgenomen fusie werkt”, grapt hij. Het was nog geen gelopen race,  Bal moest zijn doopceel en publicatielijst insturen. “Het schijnt dat er ook geregeld mensen afgewezen worden.”

De Academia Europea adviseert de EU op het gebied van wetenschap  en onderwijs.  Jaarlijks wordt er een grote conferentie georganiseerd. Bal is vooral in zijn sas dat er, in tegenstelling tot de KNAW, een aparte afdeling voor informatica is. “Het is toch raar als je met mensen van een andere discipline aan tafel moet.”

De aanstelling levert hem naast de eer niets extra’s op. “Het is eerder andersom: ik moet jaarlijks 120 euro contributie betalen.”

Floor Bal
hits 2017

{ Lees de 1 reactie }

Gezien 's mans houding in een ronduit treurige plagiaatkwestie (http://eezacque.blogspot.nl/2012/09/hat-trick-finale.html), vermoed ik dat het lichten van zijn doopceel weinig voorstelde. Het lidmaatschap van deze Bal van de Academia Europea zegt dan ook meer over de Academia Europea dan over Bal.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties