Leenstelsel of geen leenstelsel, dat is vandaag de vraag

NIEUWS

Studenten  28 mei 2014

Leenstelsel of geen leenstelsel, dat is vandaag de vraag

Het zijn spannende uren voor minister Bussemaker. Ze moet de laatste puntjes op de i zetten in de onderhandelingen over het leenstelsel, maar de besprekingen lopen uit. Ze had al in de ministerraad moeten zitten, maar is nog in gesprek met D66 en GroenLinks.

Niet eindeloos praten

Volgens GroenLinks-fractievoorzitter Bram van Ojik kunnen de onderhandelaars niet eindeloos blijven praten. Het moment komt dichterbij dat de partij zegt “we doen het wel of we doen het niet”, zei hij tegen de NOS.

Van Ojik staat onder druk: gisteren liet DWARS, de jongerenorganisatie van de partij weten, niet achter de plannen te staan.  

Flink gelekt

Minister Bussemaker onderhandelt al maanden met GroenLinks en D66 over het afschaffen van de basisbeurs. De gesprekken lopen op hun eind, er wordt al flink gelekt en volgens bronnen zou het akkoord vandaag gepresenteerd moeten worden, zodra het door de ministerraad is. Maar daar is Bussemaker dus nog niet gearriveerd.

 

HOP/PV
hits 1540

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties